Kynsiproteesi – Mikä se on ja miksi sitä tarvitaan?

Kynsiproteesi pelastaa, kun varpaankynsi pääsee vahingoittumaan tai jopa irtoamaan kokonaan. Jos kynsi irtoaa tapaturmaisesti tai muusta syystä, se voi aiheuttaa pahimmillaan paljon kipua ja vaivaa pitkäksi aikaa.

Lue, mikä on kynsiproteesi ja mitä sinun tulee tietää siitä!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

 • Mikä on kynsiproteesi?
 • Mitä tehdä, jos kynsi irtoaa?
 • Kynsiproteesi – Näin se toimii!
 • Kynsiproteesin hinta – Tutustu vaihtoehtoihin
 • Kynsiproteesit ja jalkojenhoito Vantaalla – Tule Eloisaan ammattilaiselle 

Mikä on kynsiproteesi?

Kynsiproteesi on antibakteerisesta akryylimassasta rakennettu keinotekoinen kynsi, joka wkiinnitetään luonnonkynnen päälle tai tilalle. 

Se on suunniteltu näyttämään ja tuntumaan luonnolliselta ja on usein jopa luonnonkynttä kauniimman näköinen. Kynsiproteesin tehtävä on auttaa kynsipatjaa säilyttämään muotonsa sekä ohjata myös omaa kynttä kasvamaan oikein, ja välttää kynnen kasvaminen sisäänpäin. 

Kynsiproteesia käytetään sekä esteettisistä että terveyden hoidollisista syistä. Esteettisen ulkonäkönsä takia se voidaan asettaa esimerkiksi sieni-infektion vaurioittaman kynnen pintaan, kun sieni-infektio on ensin hoidettu kuntoon. 

Myös pysyvästi vaurioitunut kynsi voidaan korjata proteesilla, jos riskinä on kynnen sisäänkasvu, varpaan tulehtuminen tai kynsi ei anna riittävää suojaa varpaalle.

Kynsiproteesi on erittäin luonnollisen näköinen ja sen kanssa voi elää normaalia elämää. Kynsiproteesin päälle saa laittaa myös kynsilakkaa, mutta kynsilakan poistoaineen on oltava asetonitonta, jotta proteesi ei vaurioidu. 

Lue, miten hoidat sisäänkasvanutta kynttä >>

kynsiproteesi

Mitä tehdä, jos kynsi irtoaa?

Jos varpaan kynsi irtoaa, on viisasta noudattaa seuraavia ohjeita:  

 1. Puhdista alue: Pese vaurioitunut alue huolellisesti lämpimällä vedellä ja saippualla.
 2. Suojaa kynsipeti: Peitä kynsipeti steriilillä siteellä tai laastarilla infektioiden ehkäisemiseksi.
 3. Hakeudu hoitoon: Jos alue on erittäin kivulias, turvonnut tai jos epäilet infektiota, ota yhteyttä lääkäriin. Etenkin, jos olet diabeetikko, on tärkeää hakeutua ammattilaiselle suuremman tulehdusriskin vuoksi. 
 4. Vältä painetta: Vältä varpaan rasittamista ja käytä mukavia kenkiä, jotka eivät purista.
 5. Turvaudu ammattilaiseen: Vaikka oireita ei ilmenisikään, on kynsipatja hyvä suojata ja kynsiproteesi asentaa, jotta kynsi alkaa uudelleen kasvamaan normaalisti. 

Varpaan kynnen uudelleenkasvu kestää noin vuoden, jos kynsi on irronnut kokonaan. Kasvua odotellessa kynsipatjaa on tärkeää huoltaa pitämällä se puhtaana, huolehtimalla sen tasaisena pysymisestä sekä rasvaamalla ja hieromalla. 

Jos kynsi ei ole kokonaan irti, voidaan kynsiproteesia käyttää oikaisuhoidon tavoin tai hoitaa Podofix-kynnenoikaisuhoidolla, jossa kynteen asennetaan pieni jousi, joka ohjaa sen kasvua oikeaan suuntaan.  

Kynsiproteesi – Näin se toimii!

Kynsiproteesi voidaan asentaa jalkojenhoidon yhteydessä tai erillisenä toimenpiteenä. Kun tulet ammattilaisen hoidettavaksi, kynnen tilanne ja kunto arvioidaan aina yksilöllisesti. Vaurioitunut kynsi ei enää pysty suojaamaan varvasta ulkopuolisilta iskuilta ja paineelta, minkä vuoksi varpaaseen voi tulla helpommin kovettumia, kipua ja jopa tulehduksia.

Tässä muutama olennainen asia, joita sinun on hyvä tietää kynsiproteeseista:

 • Kynsiproteesin rakentamiseen tarvitaan aina vähintään 3mm omaa kynttä. Mitä pidempi oma kynsi on, sitä paremmin proteesin saa pysymään.
 • Kynsiproteesi muovataan oman kynnen päälle ja proteesi täytyy uusia noin 2-3 kuukauden välein, mm. kynnen kasvuvauhdista riippuen.
 • Kynsiproteesia voidaan ylläpitää jopa yli 12 kk, kunnes oma uusi kynsi on sen alla kasvanut. Usein hoitoprosessi on pitkäaikainen, koska irronneen kynnen kasvussa voi mennä noin vuosi.
 • Kynsiproteesi on esteettisesti miellyttävän ja luonnollisen näköinen. Sen kanssa voit jatkaa normaalia arkielämää!

Kynsiproteesin hinta – Tutustu vaihtoehtoihin

Kynsiproteesit maksavat meillä Eloisassa 69e / kpl tai 99e / 2 kappaletta

Voit myös yhdistää kynsiproteesin asentamisen jalkojenhoitoon, jolloin lisäämme +45€ yhdestä kynnestä tai +70€ kahdesta kynnestä jalkojenhoidon hintaan. 

Kynsiproteesi uusitaan noin muutaman kuukauden välein, asiakkaan kynnen kasvutahdista riippuen ja hoitoa jatketaan niin kauan kuin on tarvetta. Yleensä hoitoprosessi jatkuu noin puolesta vuodesta vuoteen.  

Tutustu hinnastoomme tarkemmin täällä >>

Kynsiproteesit ja jalkojenhoito Vantaalla – Tule Eloisaan ammattilaiselle 

Me hoidamme vuosien kokemuksellamme ja ammattitaidollamme kuntoon vaurioituneet ja vahingoittuneet kynnet sekä kärsineet jalat apteekkituotteita turvallisemmin!

Hoitolamme sijaitsevat Vantaan Tikkurilassa ja Myyrmäessä, ja moniammatillinen tiimimme auttaa sinua rentoutumaan, huoltamaan kehoasi ja hoitamaan mahdolliset ongelma-alueet kuntoon. 

Tarjoamme jalkojenhoidon lisäksi jalkaterapiaa, kosmetologipalveluita ja hierontaa.

Tervetuloa meille juuri sellaisena kuin olet!